Francia galette | recept
Sziasztok! Ebben a nagy melegben mindig jól esik valamit nassolni, én már egy ideje ezt a receptet készítem el. Sokatok édesszájú és szeretitek a receptjeimet ezért gondoltam megosztom veletek ezt a kis finomságot.
A galette egy rusztikus pite, nagyon finom és nagyon gyorsan ellehet készíteni, bármilyen gyümölccsel finom, de leginkább a nyári gyümölcsökkel.
Hozzávalók:
- 350 g finomliszt
- 220 g kockázott hideg margarin
- 1 csipet só
- 30 g cukor
- 60 ml hideg víz
- 1 ek búzadara
- kiválasztott gyümölcsök: 350 g gyümölcs. + a gyümölcs ízesítéséhez 15 g cukor.
- Egy tálba öntsük bele a lisztet és a vajat, majd robotgéppel keverjük össze, nagyobb vaj darabok maradjanak. Utána mehet hozzá a só és a cukor. Szép lassan adagolva hozzáadhatjuk a vizet, hogy könnyen gyúrható ragacsos tésztát kapjunk. Ezután kézzel gyúrjuk tovább még homogén masszát nem kapunk, fóliázzuk be és berakjuk a hűtőbe. Ameddig pihen a tészta vágjuk fel a gyümölcsöket vékony szeletekre, szórjuk be cukorral és hagyjuk pihenni őket. ( ha a gyümi levet ereszt öntsük le.) A sütőt melegítsük elő alsó-felső módba kb. 200 fokra. A tésztánkat vegyük ki a hűtőből és belisztezett felületen nyújtsuk kerek formára. 4-5 mm vastagságú legyen, ezt a tésztát helyezzük át sütőpapírra. Egy kiskanál szélével rajzoljunk egy kört ezzel jelezve, hogy hol lesz vissza hajtva a tészta. A kör mentén szórjuk be búzadarával. Majd helyezzük el a gyümölcsöket a kör belső részében. Ha elhelyeztük a gyümölcsöt óvatosan hajtsuk vissza a széleit. Itt belehet szórni cukorral. Majd 20-25 percre berakjuk a sütőbe.
Puszi:
2 megjegyzés
Ú, nagyon jól néz ki és tényleg nem tűnik nehéznek az elkészítése. Szerintem hétvégén meg is csinálom majd. :) Köszi a receptet, még sok ilyet! :)
VálaszTörlésEnnek nagyon örülök! :)
TörlésJóétvágyat hozzá :)