Mire jó a kókuszolaj?

by - hétfő, augusztus 07, 2017

Sziasztok! Már egy közös projektben olvashattatok róla, mert egyik blogger erről írt. Régebben napi szinten használtam, és be kell valljam csodát tett velem!

Sokkal jobb hatása van a bőrnek, arcnak és még sorolhatnám, mint egy drogériában vásárolt terméknek. Gondoltam felsorolok pár olyan trükköt amihez kókuszolajat kell használni. Azt hozzátenném, hogy mikor rászánjátok magatokat, hogy vesztek kókuszolajat, akkor mindenképp az legyen rá írva, hogy szűz kókuszolaj.

  • Egyszerűbb vele a sminklemosás : Mindig kerestem a számomra legmegfelelőbb sminklemosót. Kipróbáltam már mindent. Aztán olvastam a kókuszolajról. Ki is próbáltam még az nap este.. nem hittem volna, hogy ennyire hatásos lesz. Amíg én szenvedtem mindig, hogy lejöjjön minden kis smink nyom, és szennyeződés, a kókuszolaj simán lehozta. Max 3x kellett átmennem vele az arcomon. Nagyon finom, és puha lesz utána az arcotok, mindenképpen próbáljátok ki! :)
  • Töredezik a hajad, és nagyon szálkás : Még a fodrászom mondta, hogy ne vegyek semmilyen hajvég ápolót, mert abba több olyan dolog van ami károsítja a hajat.  Használjak inkább kókuszolajat, és már 2. nap látni fogom az eredményt. Na ebbe nem hittem. Következő hajmosásnál meg is csináltam. Vizes hajra kentem rá, mint egy pakolást, vártam vele 20 percig, majd megmostam a hajam. Én még ilyet nem láttam, de úgy nézett ki a hajam vége mintha semmi baja nem lenne. Nem azt mondom, hogy nem kellett levágni a töredezett rész, mert le kellett. Próbáljátok ki, mindenképpen megéri. 
  • Fehéríteni akarod a fogad, és egyik fogfehérítős fogkrém se jó : Én általában az olajat, mentával szoktam keverni. Majd belevártam a fogkefémet és elkezdek fogat mosni, rossz íze lesz, legalábbis nekem nem volt szimpi. Öblögetni is lehet vele, állítólag ha minden reggel 10 percet hagyod a szádba a kókuszolajat, akkor sokkal frissebb lesz a leheleted, még nem próbáltam, de mindenképpen kiszeretném majd. 
  • Gyengék a körmeid, vagy más köröm problémád van: Nekem műkörmöm van, mert sajnos a saját körmömmel mindig történt valami. Gyengék voltak mindig is a körmeim. Most, hogy műkörmöm van, és már kezd lenőni, mindig a lenőtt részre kókusz olajat kenek. Sokkal erősebb lesz a körmöd, és nehezebben törik le, sokkal szebb lesz, nem kell mindig azon agyalnod, hogy milyen színűre fesd a körmöd, mert szépen helyre rakja a körmeidet. 
  • Kiszáradt bőr : Télen mindig hamarabb szárad a bőr. Legalábbis nekem. Mikor még kicsi voltam, és nagymamáméknál aludtam, fürdés után jött be hozzám, és hozott egy kis edénybe kókuszolajat. El se tudtam képzelni, hogy mit akar vele. Aztán mondta, hogy ezzel kenjem magam ne azzal amit vegyszerekből állítanak elő, és max egy estig lesz hatásos. Nem is volt semmi bajom kb. 1 hétig. Aztán ezt a műveletet heti 1x megcsináltam. Azóta nem is annyira szárad ki a bőröm.
  • Nem hosszúak a szempilláid: Én erre kipróbáltam már mindent. Nincsenek rövid pilláim, de nem is hosszúak mint amennyire szeretném. Egy kis kifogyott tégelybe rakok kókuszolajat, majd a kupakra ragasztok egy nem használt szempillaspirál kefét. Minden este fürdés után ezzel szoktam kenni a szempillám, és így is alszom. Egy idő után látni lehet azt, hogy nem csak nő hanem feketébb is. 
Remélem tudtam egy kicsit segíteni nektek. Nekem ezek mind beváltak, ha nektek is akkor mindenképpen írjátok le, ha használjátok még valamire mindenképpen írd le ide kommentben, hogy mi is tudjunk róla. 

Puszi:



You May Also Like

4 megjegyzés

  1. Imádom, annyi mindenre jó. És főzéshez is ezt használom. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is gyakran ezzel főzök, sokkal finomabb mint ha napraforgó olajjal főznénk, sütnénk.:)

      Törlés
  2. Jó kis cikk volt ez Dzseni, köszi. :)
    Már jó ideje fontolgatom a kókuszolaj használatát a hajamra (első körben, de egyéb felhasználása is szóba kerülhet). Megkérdezhetem, mennyire volt nehéz kimosni a hajadból? Ugyanis a ricinusolaj kimosásával sokat szívtam minden alkalommal, mikor használtam, kicsit izgulok, elvégre a kókuszolaj is olaj. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképp próbáld ki, mert hihetetlen jó a hajra, és a fentiekben felsoroltakra is.
      Sampon függő. Én wu2-őt használok, azzal 1 hajmosással kijön, persze megvárom még jól felhabzik a sampon, és utána öblítem le. De ha nem hozta ki akkor újra átmegyek rajta samponnal és akkor szépen kijön. :)

      Törlés