Egyenes haj hő nélkül.

by - hétfő, augusztus 28, 2017

Sziasztok! Egy újabb hajas cikkel jöttem nektek. Ugyanis a napokban voltam egy Természetes anyagokkal foglalkozó fodrász kiállításon és bemutatón. Ahol több olyan sampont, balzsamot és pakolást mutattak be amiben semmi vegyi anyag nincs és jobban táplálja a hajat. 



da-ft:
“ this happened today
”


Én régebben mikor jött a nagy változás 11-12 éves koromba azóta nagyon sok sampont kipróbáltam. Amire azt mondták, hogy jó. Ahogy már említettem egy korábbi samponos cikkembe, ezek a samponok olyan vegyi anyagokkal van tele, ami az egészséges zsiradékot is leviszi a hajadról ezáltal károsítod mert elvonod tőle azt az anyagot ami kell neki, hogy szép legyen, hosszabb legyen stb. Na de többet olvashattok ITT. Térjünk rá a mai témára. 

Abban a megtisztelésben volt részem, hogy kaptam egy meghívót egy szalonba ahol kizárólag bio anyagokkal dolgoznak. A sampont, balzsamot és a további anyagot ott helyben keverik ki különböző anyagokkal ( tojás, különféle olajok, gyümölcsök stb.) Megmutatták, hogy mennyire hatékonyak, hosszabb és rövid távon. Ki is próbálhattuk összekeverni. Kaptunk egy könyvet is amiben több biosamponnak, biobalzsamnak és még sorolhatnám levannak írva az összetevői, és elkészítése. Aminek nagyon örülök, mivel teljesen elakartam hagyni már a vegyi anyagokkal készített hajápolási szereket, mert sok rosszat hallottam róla. 

Ami engem leginkább megfogott az a hő nélküli egyenesítés volt. Hullámos hajam van, és nagyon nem szeretem. Ott a fodrász aki tartotta az előadást, segített nekem ebben. Mondta, hogy nem egyik napról a másikra fog javulni a hajam, hanem kell egy kis idő, mert egy természetes anyag sokkal lassabb ideig javítja a hajat/hajszerkezetet mint egy vegyszeres sampon. Összekevert nekem egy pakolást, amiben nem volt más mint: 
  • 2 db tojás
  • pár csepp citromlé
nem saját képEzt összekeverte, majd elsőnek a fejbőrömre kente, jól elmasszírozta, hogy a citrom is tudja tenni a dolgát. Majd a hajvégeimre kente. Majd egy folpackkal körbe tekerte a fejem. Kb 30 percet lehettem ebbe. Aztán leszedte, kimosta a hajamból. 30 percet hagytuk magától száradni, majd egy különleges hajszárítóval megszárította a hajam. Nekem szárítás után mindig olyan a hajam mintha oroszlán sörényem lenne, és szálkás, és hullámos. Most viszont nem. Egyenes volt, selymes, volt tartása de nem úgy, hogy sörényem legyen. 

Azt mondta, hogy ez nem fog napokig tartani, mert ahogy a haj kezd zsírosodni, úgy összeugrik a haj is. Kb 5 nap után láttam azt, hogy ráférne a hajmosás. Itthon wu2-vel mostam hajat, igazából nem lett rosszabb, hajszárítás után is megmaradt az az egyenesség még, de következő alkalomnál már megint fel kell vinnem a pakolást. 

Mindenesetre nagyon megvagyok elégedve a hajammal, és az állagával is. Nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek, és megtudhattam ezeket. Nagyon sok dologról nem is gondolhattam volna, hogy megjavul a haj mint pl. a cékla lé.




 Ha szeretnétek még több  ilyen bio anyagból álló hajápolási szert, akkor mindenképpen jelezzétek nekem.:) Köszönöm, hogy elolvastad, kövess be ha tetszett a cikk. 

Ti mit használtok a hajatokra?

Puszi:

You May Also Like

8 megjegyzés

  1. WoW nem is sejtettem, hogy egy ilyen egyszerű, természezes hajpakolás ennyire hatásos lehet 😄 Ezt mindenképpen ki kell próbálnom! Én ugyan sok mindent használok a hajamra hogy szép és ápolt legyen, viszont sajnos ezek többnyire csupa mesterséges anyagok amik a szépség melett roncsolják is a hajam 😟 Mindenképpen nagyon jól jött ez a beszámolód, ezer hála! 😄

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Több ilyen cikkel jelentkezem majd, ha persze az olvasóim is akarják.:) Mindenképpen segíteni szeretnék nektek.:) Mert én is nagyon sok ilyen sampont használtam ami károsítja, és nagyon rossz minőségű volt a hajam, de kezd jobb lenni.:)
      Örülök, hogy segíthettem!:)

      Törlés
  2. Nagyon hasznos cikk, én szeretnék még hasonlókat olvasni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek nagyon örülök, már többen írták, hogy érdekelné őket, szóval a közeljövőben többet olvashattok majd ezekről a hajápolási "szerekről".:)
      Puszi

      Törlés
  3. Szia Dzsenni! Engem nagyon érdekelnének további tippek. Mióta festve van a hajam, minde mosás után szörnyű a fésülködés. Jó lenne pár hajpakolás tipp vagy bármi amiről azt gondolod hasznos és/vagy bevált neked. Szuper írás! Csak így tovább!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:) Köszönöm, hogy írtál ezzel kapcsolatban!:) Akkor a következő tippem mindenképpen ezzel kapcsolatban lesz!:)

      Törlés
  4. Nagyon tetszett az ötleted, mindenképp kifogom próbálni.:)
    Puszi Zsuzsiii

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki! :)
      Remélem be váll neked is!:)
      Puszi

      Törlés