Tökéletes mézeskalács recept.

by - vasárnap, december 17, 2017

Sziasztok! Már említettem egy korábbi cikkben, hogy van egy vegán receptem is, de többen írtátok azt, hogy legyen a hagyományos. Én is tegnap csináltam meg a méziket így pont jókor jött ez a cikk. 

Aki szeretné, hogy a vegán variációt elküldjem neki e-mailben az írja le kommentben a e-címét.

Hozzávalók:
  • 100 g margarin
  • 120 g cukor
  • 250 g méz
  • 24 g sütőpor
  • 500 g liszt
  • 7 g mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tasak szódabikarbóna
  • 2 tojás


Díszítéshez:

  • 1 tojásfehérje
  • porcukor

Elkészítés: 
 Olvasszuk fel egy lábosba a margarint, mézet és a cukrot. Ha elolvadt benne minden akkor levesszük a tűzről és hideg helyre rakjuk. Csak egy picit langyosnak kell lennie, ha már kihűlt akkor sokkal keményebb lesz és a tészta se lesz puha. Ameddig hűl addig a liszthez hozzákeverem a mézeskalács fűszer keveréket, sütőport és a szódabikarbónát. Mikor a masszánk már egy picit kihűlt akkor hozzáöntjük a lisztes keverékünkhöz, és kézzel eldolgozzuk. Akkor lesz jó a tészta ha már nem tapad a tálhoz. Majd celofánba tegyük bele a tésztát és 1-2 órára tegyük be a hűtőbe. Ha letelt az idő kivesszük, és felvágjuk 4 felé és egy nyújtó deszkán kinyújtjuk. 
200°C fokon sütjük 7-8 percig. ( folyamatosan kell figyelni, mert hamar leéghet.)

Cukor máz elkészítése : 1 tojás fehérjéhez 2 bögre porcukrot öntünk. Akkor lesz jó az állaga ha kemény lesz és fénylik. Én szoktam belerakni citrom héjat is, de nem kötelező.


Ti szoktatok mézeskalácsot készíteni?

Puszi:

You May Also Like

2 megjegyzés

  1. Szia Dzseni! :)

    Ezek a karácsonyi bejegyzések igazán meg tudják alapozni ám a hangulatomat. :3 Hétvégén már látom magam előtt, ahogy próbálom majd nem felrobbantani a konyhát, vagy valami élő szörnyet alkotni a mézeskalácsok helyett . . . szóval, biztosan kipróbálom majd! :DD

    Ölel, Melody ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      Hát csak nem robbantod fel. :)Örülök ennek, jó étvágyat hozzá! :)
      Puszi ♥

      Törlés