Starbucks Pumpkin Spice Latte | Recept

by - péntek, október 13, 2017

Sziasztok! Mint minden évben október november fele elkezdődik a sütőtök szezon. Én alapjáraton nem szeretem a sütőtökön, de van egy elkészítése formája amit egyszerűen imádok. Ami nem más mint egy Pumpkin Spice Latte Recept. 

autumn, brown, and leaf kép



Több oldalon és videóban láttam, hogy már elkészítették, de most én is megmutatom, hogy én hogyan szoktam csinálni. Nincs köze az eredeti Starbucks recepthez, mert én mindig sütőtökből csinálom, és ők aromákból. De szerintem ez így finomabb is, persze nem azt mondom, hogy az eredeti nem finom, mert azt is nagyon szeretem, főleg így ősszel olyan jól esik. 

Hozzávalók: 
-240 g cukor
- 1,2 teáskanál örölt fahéjra de van, hogy többet teszek bele.
-3dl viz
- 1 teáskanál örölt szerecsendió, örölt gyömbér, vanília aromára, örölt szegfűszeg. 
- sütőtök ( én mindig a felét szoktam megcsinálni, a másik felét Anyukám megsüti. De ha ti az egészből szeretnétek akkor az előző hozzávalókból többet tegyetek hozzá.)



Elkészítése: 
atumn, lunch, and break kép- Magozd ki a sütőtököt, majd vágd fel szeletekre, így sokkal jobban átfog sülni. 180-190 fokra tedd be a sütőbe. Fél óra alatt kész van, de villával folyamatosan ellenőrizd. Ha kellően kihűlt akkor válaszd le a héjáról, és utána lehet pürésíteni. Ha ez kész van akkor hagyjuk tovább hűlni. Addig a szirupot elkészítjük. Felrakjuk a vizet és a cukrot főni, majd a további hozzávalókat hozzá tesszük még. Folyamatosan kevergetjük ameddig minden hozzávaló szépen elolvad. Utána hozzá adagoljuk a sütőtököt. Lassan kevergesd addig ameddig szirupos állaga nem lesz. Közben elkészíted a kávét. Majd egy bögrébe rakj pár kanállal a szirupból, öntsd fel kávéval és tejjel, és már ihatod is. Egészségetekre!



Ha elkészítettétek akkor egészségetekre, remélem mindenkinek sikerült. Ha esetleg még nem kóstoltad akkor bátran merem ajánlani. 

Puszi:


You May Also Like

7 megjegyzés

  1. Én sem szeretem a sütőtököt, de ez a latte isteni! Köszi, hogy megosztottad a receptet, már el is felejtettem a létezését, de akkor a napokban megcsinálom. :3

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szívesen.:)
    Egészségedre! :)

    VálaszTörlés
  3. Azt hiszem ezt mindenképpen elkészítem! (: Igazság szerint eddig ezt a receptet csak nálad láttam. :D ♡

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! :)
      Igen? Pedig én majdnem nap mint nap láttam egy ilyen receptet mostanában.
      Puszi ♡

      Törlés
    2. Lehet találkoztam vele, de annyira nem keltette fel idáig a figyelmemet. Ez is előfordulhatott.

      Törlés
  4. Ezt mindenképpen ki fogom próbálni *-* a Starbucksban már szemezgettem vele, de a meleg miatt sajnos csak egy jegeskávét ittam. Köszönöm, hogy megosztottad! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megéri kipróbálni, nekem nagyon nagy kedvenc.:)
      Én köszönöm, hogy elolvastad! :)
      Puszi <3

      Törlés