Hajápolási Rutinom.

by - vasárnap, május 21, 2017

Sziasztok! Nagyon sok barátom/ismerősöm kérdi, hogy mitől ilyen selymes és puha a hajam? Mitől nem zsírosodik nagyon hamar a hajam. Mivel nekik is nagyon sokat segített, hogy elmondtam, hogy mégis mit használok, gondolom veletek is megosztom! Bár már egy cikkben leírtam röviden, de akkor most leírok mindent, mit és hogy szoktam csinálni.

 Amúgy szépségápolás téren a hajat is beleértve szerencsésnek mondhatom magam, mivel a régebbi iskolám ahova jártam ott volt fodrász képzés, és nagyon sokat voltam ott, nagyon sok mindent tanultam a hajakról. Az oktató nem is értette, hogy miért nem fodrász szakra jelentkeztem. A sminkelésről más meséltem, hogy tanulom, az arcápolásról meg annyit mondanék, hogy elvégeztem egy kisebb tanfolyamot, hogy azért képbe legyek mindennel, nem tudhatni, hogy mi lesz az ember ha nagy lesz. Ez által szeretem megosztani veletek a tanultakat, tapasztalataimat és tippjeimet.
Nekem most félhosszú hajam van, és vasalom..amit ugye nem kéne, de nagyon védekezek ellene, hogy miatta szálkás legyen éget. A hajam állagát nem igazán lehet megállapítani télen nagyon száraz szokott lenni ( ott egy más technikát alkalmazok, de majd leírom azt is. ) Nyáron illetve most is zsírosabb, nem annyira de száraznak semmi kép nem mondanám. 

A mostani rutinom úgy néz ki, hogy minden haj mosás előtt jó alaposan kifésülöm, hogy ne a gumancokat mossam meg a hajamon majd. 
Elsőnek hideg vízzel mosom meg, így jobban hat a fejbőrömön ill. a hajamon is a sampon. Úgy szoktam mosni a hajam, hogy ne legyen nagyon csomós, mert hajmosás közbe ez miatt nagyon sokat sérülhet valaki haja. Amúgy én most a WU2 "eredeti" samponját használom, ami jó minden hajtípusra, és ez az egyetlen olyan sampon amibe nincs annyi vegyszer ezáltal nem károsítja a hajat. 2x szoktam megmosni. 
Utána jöhet egy pakolás, amit csak a hajvégekre rakok fel, ez pedig a Gliss Kur regeneráló hajpakolást. Amit hagyok kb 5 percig, és már meleg vízzel mosom le, hogy minden vegyszer kijöjjön belőle. 

A hónapban egyszer megszoktam mosni a hajam almaecettel + szódabikarbónával, ez nagyon sokat segít a fejbőrnek, ha valaki hamar korpásodik ez nagyon jó, szívesen ajánlom neki. Picit marni fogja a fejbőrt ez azért van, mert ami korpaként jönne ki a hajon azt lemarja. 

Mikor megmostam a hajam akkor turbánba rakom a hajam, és ha kb törölköző száraz a hajam, akkor kiengedem, egy hajkifésülő spray-vel befújom majd alaposan kifésülöm, és igaz nem jó szokás, de elkezdem hajszárítóval szárítani egy fesű segítségével. Előtte mindenképp lefújom hővédővel. 
Megpróbálom úgy fésülni, hogy egyenes legyen a hajam, megóvva majd a későbbi vasalásoktól. Mikor kész vagyok, akkor befonom egy laza fonásba, hogy ne látszódjon, hogy pl szálkás, és kb 1 órát hagyom a fonatot a hajamba. 

Na akkor most jön a téli rutinom, ha esetleg valakinek nagyon szálkás a haja. Mindenképpen a z előtő termékeknél maradok, csak a pakolás előtt balzsamot is viszek a hajamra. A pakolást meg kb 10 percig hagyom a hajamon. Viszont ecetet egy hónapban többször használok, és tojásos pakolást is, amit az egész hajra felviszek, jól belemasszírozva a fejbőrbe. Ezek után következő rutin mind egyezik az előzővel. 

Remélem, hogy tudtam segíteni valakinek, ha esetleg neked is van valami jó praktikád amit megszeretnél velem osztani akkor írd le kommentben. 

You May Also Like

2 megjegyzés

  1. Szia,

    Tetszett a poszt, szerintem hasznos volt. Egy kicsit mondjuk el is gondolkodtatott, mert még a hajvég ápolót is elfelejtem használni hajmosásnál.

    Nekem a nyári és téli hajápolás közötti különbség annyiban kimerül, hogy nyáron alig szárítok hajat :D Ami viszont sokat segített a töredezett végeken, hogy a hosszú hajamat levágattam és azóta - kb négy-öt havonta- megyek fodrászhoz. Oké, ez első sorban azért is van, mert long-bubby stílusra van vágva, ami ha megnő "elveszti a formáját", de eközben jöttem rá, hogy mennyire jó a rendszeres vágatás.

    Szeretettel:
    Brukú

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem hál istennek nincsen töredezett hajvégem, amióta ráálltam a WU2-re, és megvan ez a téli-nyári rutin. :)

      Törlés